Aina loytyy syy herkutella!

Historia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leipomo-konditoria Mujunen täytti toukokuussa 2012 30-vuotta. Vuonna 1982 Jouko ja Anneli Mujunen ostivat Latva-Äijöjen omistaman leipomon ja muuttivat nimeksi Mujusen leipomo. Todellisuudessa yritys on ollut olemassa jo melkein 40-vuotta. Eero ja Tuula Yltävä luotsasivat leipomo-kahvilaa vuodesta 1994 vuoteen 2007, jolloin Tuula ja Ilkka Lammi ostivat yrityksen. Nykyiset omistajat Johanna Luiro-Ojanen ja Ida Lylyoja tarttuivat puikkoihin keväällä 2010.
 
Ihan alusta asti leipomo toimi samassa kiinteistössä Aihtiantie 9:ssä, pienyrittäjien talossa. Suurin osa tiloista oli leipomon käytössä ja myymälä oli todella pieni ja kahvilan käytössä vain muutama pöytä. Silloinen liikeidea oli toimittaa tuotteita paljon muualle kauppoihin, huoltoasemille ym jälleenmyyjille. Yltävät laajensivat  tiloja viereiseen osakkeeseen jolloin myös kahvilatoiminta laajeni.
 
Johannan ja Idan tarttuessa toimeen kahvilan asiakaskunta laajeni niin paljon että sopivien tilojen vapauduttua Apteekin muuttaessa S-marketin yhteyteen päädyttiin muuttamaan koko toiminta Anttilantie 6:een. Myös liikeidea on aivan erilainen, tuotteita ei toimiteta jälleenmyyjille vaan kaikki tuotteet pyritään myymään suoraan kuluttajille kahvilasta. Muuton yhteydessä kahvilan tarjonta laajeni myös lounaaseen sekä erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Alakerran kokous-ja saunatiloja sekä yläkerran kahvilan tilaa on mahdollisuus vuokrata erilaisten tilaisuuksien pitoon.
 
Edelleen tärkeintä meille on käyttää aitoa voita ja kermaa tuotteissamme, tosin nykyään käytämme vain laktoosittomia tuotteita. Monet vanhat reseptit ovat edelleen käytössä ihan samankaltaisina. Sekä munkit että pullat leivotaan edeleen samalla reseptillä kuin 20-vuotta sitten. Vanhat klassikko leivokset esim. Bebet, Aleksanterinleivos, Mureleivos, Omenaleivos jne. löytyvät kahvilan tuotevalikoimasta. Ylivoimaiseti suosituin leivoksemme tällä hetkellä on iki-ihana Britaleivos, jonka täyte vaihtelee sesongin mukaan, esim. kesällä se on raparperi. Todellinen klassikko on Herkkumunkki jota ei saa juuri mistään muualta samankaltaisena ja jota haetaan Helsingistä saakka. Myös Muorinkätkö on vain meiltä saatava herkku.
 
Silti kehitämme jatkuvasti uutuuksia ja yritämme pysyä ajan hermolla.  Koska olemme pieni leipomo, pystymme kokeilemaan uutta hyvin joustavasti ja myös palaute asiakkailta saadaan nopeasti. Pyrimme käyttämään esim. kauden marjoja jotka hankimme paikallisilta tuottajilta. 
 
Tällä hetkellä työllistämme 7 vakituista työntekijää itsemme lisäksi ja kesällä lukuisan määrän kesätyöntekijöitä. Otamme mielellämme myös harjoittelijoita ja tarjoamme nuorille kesätyötä ja mahdollisuuden päästä työelämään kiinni.
 
Aina löytyy syy herkutella!
2015  Cafe Herkkuhetki  
logotype